Neito

Traileri

Hanki elokuvan DVD!

Neito-elokuvan DVD on tilattavissa Kaiken Keskellä ry:n verkkokaupasta. Siirry ostoksille!

Neidon tarina

Road trip, vapaus, verenhimo. Näiden teemojen siivittämänä käy matka Neito-nimiseen pitäjään, joka ei pokannut Vuoden kylä -titteliä — tänäkään vuonna. Neidon historia kätkee sisäänsä joukkoteloituksen, jonka seurauksena kylän maaperä on nykyisin yhtä suurta hautausmaata. Myytti henkiin heräävistä vainajista saa Jerin, Aavan ja Turvan tienpäälle.

Visiosta valkokankaalle

Vuoden 2007 lopulla elokuvaryhmä Kaiken Keskellä ry:n visionääri Miika Aranto teki käsikirjoituksen lyhytelokuvaa varten. Tämä käsikirjoitus saapui Antti Välikankaalle luettavaksi ja pian Miikalle esitettiin kysymys: ”Eikö tästä saisi kokopitkän leffan?” Neito oli ottanut ensiaskeleensa.

Miika lähti luomaan tarinan ympärille kuvitteellisen maailman, jonne sijoitettiin Neito-niminen kylä. Hyvin pian oli selvää, että elokuva tultaisiin todellakin tekemään ja kuvaukset sovittiin vuodelle 2009. Elokuvan tarina oli paperilla noin vuodessa, mutta tämän jälkeen esille nousi haasteita, joita jokainen indie-tuotanto tulee kohtaamaan. Mistä rahat? Mistä kuvauspaikat? Mistä työryhmä?

Esituotanto matkalla kesän 2009 kuvauksiin sisälsi monia uhkia. 20-päiväisen kuvausrupeaman kulut tulisivat olemaan opiskelijabudjetille todellinen ongelma. Pelkästään majoitus, ruoka ja matkakustannukset tiedettiin valtaviksi. Rahoitus saatiin kuitenkin kerättyä kannattajajäsenten, sponsoreiden ja omien rahapussien kautta.

Kuvaukset olivat rankat. Päivät venyivät jopa 16-tuntisiksi ja jaksaminen oli usein vaakalaudalla. Tiimi toimi kuitenkin olosuhteisiin nähden loistavasti ja talkoohengellä mukana olleet näyttelijät tekivät uskomattoman hienoa työtä kiireestä huolimatta.

Jälkituotanto oli projektin aikaa vievin osio ja kokonaisuudessaan siihen kului puolitoista vuotta. Suomalainen vampyyrielokuva on nyt kuitenkin valmis. Tekijöiden intohimo ja rakkaus elokuvan tekemiseen välittyy Neidon muodossa toivottavasti mahdollisimman suurelle katsojakunnalle. Tervetuloa katsomaan yhtä kaikkien aikojen kunnianhimoisimmista findie-elokuvista!